kolmapäev, 27. jaanuar 2010

Reformierakond toidab meediat nagu näljast lindu külmal talvekuul

Reformierakonnal ei ole jõudu, oskust ja tahtmist leida ja pakkuda lahendusi vaid tegelevad asendustegevustega. Täna teatasid reformistid, et nad toetavad järgmise aasta sügise presidendivalimistel Toomas Hendrik Ilvese jätkamist. Paar nädalat tagasi imeti igavusest välja idee viia kõik erinevad valimised ühele päevale.

Võib muidugi spekuleerida selle üle, miks oravad asusid kibekiiresti toetama Ilvest – ajal, mil Kadriorust tuleb järjest sagedamini kriitikanooli võimuliidu ja talle sõbraliku meedia suhtes, tuleb ju Ilvesele koht kätte näidata ja meelde tuletada, tänu kellele ta üldse oma ametisse sai.

Teine põhjus on, et samal ajal, kui Keskerakond otsib lahendusi drastilise tööpuuduse vähendamiseks, võitleb sõnavabaduse eest rahvusringhäälingus ja korraldab energiakonverentsi, tuleb Reformierakonna arvates tähelepanu neilt aktsioonidelt kõrvale juhtida ja meediat toita pehmete ja ohutute uudistega, mille otsa ajakirjanikud tormavad nagu talvised tihased peki kallale.

Reformierakond on valitsuses oldud 10 aastaga viinud tõusva riigi langustrendi ja ta peaks praegu tegelema riigi päästmise, inimestele lootuse andmise ja mitte kolmandajärguliste teemadega.