laupäev, 2. mai 2009

Tallinna opositsioon soovib linna ettevõtteid maha ärida

Pean lubamatuks Tallinna opositsioonierakondade plaani peale kohalikke valimisi võimule tuleku korral linnale kuuluvaid ettevõtteid müüma asuda.

Reformierakonna, IRL-i ja sotside valitsus kavandab teatavasti juba ammu riigile kuuluvate Eesti Posti, Tallinna Sadama, Eesti Raudtee ning Tallinna Lennujaama müüki, mis tooks kaasa nende pakutavate teenusteolulise kallinemise tarbija jaoks. Nüüd selgus aga, et Tallinnas opositsiooni kuuluvad erakonnad on sõlminud kahtlaseid kokkuleppeid mitme linnale kuuluva ettevõtte müümiseks kohe, kui nad peale KOV-valimisi pealinnas võimule tulema peaksid.

Lausa uskumatu on asja juures veel see, et need parteid küsivad juba praegu tulevastelt ostjatelt oma valimiskampaania jaoks raha, sest linna ettevõtete müümiseks on vaja Tallinnas iga hinna eest võimule tulla.

Esimeses järjekorras plaanitakse müüa mõlemad ühistranspordi teenust pakkuvad ettevõtted – Tallinna Autobussikoondis (TAK) ja Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis (TTTK), mis tooks kaasa paljude liinides ulgemise ja piletihinna tõusu, ehk ühistransporditeenuse kvaliteedi kahanemise linnaelanike jaoks. Edasi kavandatakse veel Tallinna Soojuse maha parseldamist ning Tallinna Vee vähemusaktsiate müüki.

Juhul kui need linnaelanike suhtes äärmiselt vaenulikud plaanid tõesti ellu viiakse, tõusevad tarbija jaoks absoluutselt kõikide kaupade ja teenuste hinnad ning Tallinna linn jõuab samasugusesse kriisi nagu Eesti riik Ansipi valitsuse juhtimiseljõudnud on.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Parseldamine parseldamiseks, aga millal ükskord hakkab Tallinn oma kallitele munitsipaalettevõtetele nagu TAK ja TTTK uusi busse/trolle/tramme ostma? Sellises tempos, millega praegu seda tehakse, sõidame me poole sajandi pärast vist vanarauaga ringi? 7 trolli aastas...naeruväärne. Minge kas või Riiga, isegi seal on korralikke busse rohkem kui neid risusid, milletaolised Tallinnas ringi sõidavad. Piinlik turistidele linnagi näidata, mingid eelajaloolised kolakad veerevad tänavatel...nagu Venemaal elaks. "Linna ettevõtted" ? Omanik peab oma ettevõtete eest hoolt ka kandma ja kui hakkama ei saa, siis tulebki omanikku vahetada.