kolmapäev, 8. jaanuar 2014

Vakra jutt vastandab tõepoolest eestlasi ja venelasi


Riigikogu aknaalune Rainer Vakra on sattunud sotside sekka ja kaaperdanud endale nende Tallinna piirkonna. Nüüd saame Delfist lugeda, kuidas vastne esisots, rind kummis, kirub Keskerakonda ja hakkab venelasi ühiskonda integreerima. Kahjuks on meedia tähelepanu püüdmiseks valinud Vakra tee, kus ta murrab sisse lahtisest uksest.

Endise keskerakondlasena peaks sotside Tallinna piirkonna uus juht siiski veel mäletama, et vastupidiselt Reformierakonna ja IRLi poliitikale on Keskerakond töötanud selle nimel, et ühendada eesti ja vene emakeelega inimesi ja mitte valinud üht või teist äärmust. Paljudes riikides, kus rahvastiku etniline koosseis on sarnane Eestile, on tekkinud radikaalseid (poliitilisi) liikumisi, mis selgelt nõrgestavad ühiskonda ja kahjustavad demokraatiat. Tänu Keskerakonna järjekindlale lõimumist toetavale tööle pole Eestis nii juhtunud. Tuletan meelde üht hiljutist Ingrid Rüütli intervjuud, kus ta nentis, et just Keskerakond töötab vene emakeelega eestlaste kaasamiseks õiges suunas. Seevastu teised erakonnad kibelevad rahvuskonflikti õhutama.

IRLi puhul on asi üsna selge, nad ütlevad välja, et venelased neid ei huvita. Reformierakond kehitab lihtsalt õlgu, sest nagu tahaks, aga ei oska vene emakeelega inimestele midagi pakkuda. Sotsid seevastu tegelesid viimaste kohalike valimiste ajal selge vastandamise ja valijate petmisega. Rainer Vakra oleks nagu unustanud, et tema eelkäija Andres Anvelt lubas teha Tallinna juhtimisel kolmikliidu Reformierakonna ja IRL-iga, aga venekeelses meediaruumis rääkis Vadim Belobrovtsev igal võimalusel, kuidas Keskerakonnaga koos koalitsiooni tegema hakatakse.

Vakra väljaütlemistest võib välja lugeda, justkui poleks ta ikka veel aru saanud, et tallinlased valisid just Keskerakonna pealinna juhtima. Ja valisid selle pärast, et Keskerakond on Tallinna linna edukalt juhtinud. Väga palju oli neid, kes valisid Keskerakonda tasuta ühistranspordi loomise pärast. Palju oli neid, kes valisid Keskerakonda munitsipaalehituste pärrad. Palju oli neid, kes valisid Keskerakonda, sest Tallinn toetab noori peresid, kooliminevaid ja kooliskäivaid lapsi ning eakaid. Palju oli neid, kes valisid Keskerakonda, sest saavad apteegist soodsamalt kaupa osta. Nii tasuta ühistransport, kui erinevad soodustused kehtivad ühtmoodi kõigile, sõltumata nende igapäevakeelest. Ja väga palju oli neid, kes valisid Keskerakonda, sest see on ainus erakond, mis ei tegele eesti ja vene emakeelega inimeste vastandamisega, vaid seisab kõigi Eesti inimeste huvide eest.

Mida oli aga sotsidel ette näidata lisaks ilusatele sõnadele „Täna Türi ja Tallinn!“ kallitel reklaamplakatitel. Neil oli näidata see, et räägivad eesti keeles üht ja vene keeles teist juttu. Neil oli ette näidata see, kuidas nad 2011. aastal Tallinna koalitsioonist ära läksid ja antud võimuga midagi peale ei osanud hakata. Pole just palju, millega valimistel skoorida.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Paluks tuua mõni näide, mida edukat on teinud Keskkerakond venelaste lõimumiseks Eesti ühiskonda.
Minu enda isiklik arvamus on, et sellega pole ükski Eesti erakond aktiivselt tegelenud.

Anonüümne ütles ...

©Прийт Тообал: Квазипатриоты Эстонии упрекают нас,
то есть центристов, в том, что мы слишком много якшаемся
с русскими. Но зачем мы это делаем? Для того, чтобы их
держать под контролем. Абсорбируя голоса русскоязычных
избирателей, мы предотвращаем самоорганизацию русских в
самостоятельную силу и не допускаем их к главному-
к ключевым постам.

Anonüümne ütles ...

kuule savisaare saapapuhastaja toobal, ära aja lolli möla...teiesugused kremlimeelsed on Eesti riigi ja rahva vaenulikud

Anonüümne ütles ...

sauna lähme w