esmaspäev, 28. juuni 2010

E-erakonnast Delfile

Täna tegi Delfi uudise "Toobal: loodan, et e-erakonnast ei saa paremerakondade puudlit" minu kommentaarist seoses e-erakonna loomisega. Kuna Delfile saadetud kommentaar oli märksa pikem ning välja oli jäetud oluline osa, siis avaldan selle täismahus siin.

Delfi küsimus:

Mida Teie arvete ärimees Mati Väärtnõu asutatavast uuest internetipõhisest parteist? Kas peate seda üldse tõsiseltvõetavavaks ettevõtmiseks?


Minu vastus:
Keskerakonnale on kõik liitlased võitluses parempopulismiga teretulnud.

Samas peab olema ettevaatlik, et hiljem ei tuleks välja, et algselt alternatiivi pakkunud jõust saab vaid praeguste paremerakondade puudel.

Res Publica võttis omal ajal peamiselt paremerakondade hääli, lubades uut poliitikat. Siis aga läks Reformierakonnaga valitsusse vana poliitikat jätkama. Tänaseks seda erakonda enam pole.

Tarandi edu on seletatav peamiselt sellega, et inimesed soovisid paremerakondade populistidele ja võimule tulnud parteibroileritele koha kätte näidata. Kuid Tarandit Eesti poliitikas pole.

Suur lootus oli ka Roheline erakond. Roheliste poolt hääletasid need, kes otsisid altenatiivi parempoolsele tarbimiskultusele. Aga nüüd peavad Rohelistele hääle andnud inimesed, pealt vaatama, kuidas nende hääletaga hoitakse veepeal parempoolset valitsust.

Parempoolsetele näidati koht kätte ka Ühtse Eesti etendusel Saku Suurhallis. Aga mis sellest nüüd edasi saab?

Mina väga loodan, et uue loodava e-erakonnaga samamoodi ei lähe. Usku peab olema.

Kommentaare ei ole: