neljapäev, 2. detsember 2010

Reformistid pole küll õiged inimesed venemeelsusest rääkima

On kahetsusväärne, et Reformierakonna esimees Andrus Ansip ei julenud Edgar Savisaare kirjale ise vastata ning on seda teinud läbi oma noore nõuniku Arto Aasa.

Edgar Savisaar saatis sel nädalal Andrus Ansipile kirja, kus kutsus Reformierakonna esimeest üles koos hoolitsema selle eest, et valimisdebatis keskendutaks enam sisulistele teemadele ja vähem ebaolulisele.

Savisaar kirjutas, et valmiste eel on peamine see, mis saab Eestist, mis otsuseid tehakse järgmise nelja aasta jooksul seoses maksude, tööpuuduse, pensionide ja paljude teiste võtmeküsimustega. Oma kirjas väljendas Savisaar veendumust, et kahe Eesti suurima erakonna esimeestena on neil Ansipiga ühine vastutus hoolitseda selle eest, et Eesti poliitiline debatt oleks sisulisem ja mitmetahulisem.

Kahjuks tundub, et Reformierakond siiski ei ole huvitatud sisulisest debatist. Oma alluvast poliitbroileri selja taha pugemine peaministrile küll au ei tee.

Juhin ühtlasi tähelepanu, et peaminister on oma nõunikule andnud kehva nõu.

Minu hinnangul pole Ansip noorele mehele tõtt rääkinud. Küllap on peaminister teadlik, et paremerakondade edu eestlastest valijate seas pole sugugi nii kindel, kui nad ise armastavad kujutada.

Avaliku arvamuse uuringud näitavad, et Keskerakonna toetus eestlaste seas on suurem kui Reformierakonna koalitsioonikaaslasel Mart Laari juhitud Isamaa- ja Res Publica Liidul ning kõigil teistel erakondadel peale Reformierakonna.

On piinlik, et peaministri noor nõunik on pandud rääkima asjadest, millest ta midagi ei tea.

Juhin tähelepanu, et Edgar Savisaare tulek poliitikasse sai alguse Rahvarinde päevilt ning võitlusest Eesti iseseisvuse eest. Keskerakond kannab samu väärtuseid tänapäevani.


Me Artoga olime siis veel poisikesed, kuid vaevalt, et ta ei tea, et tema ülemus Ansip käis sel ajal sirge seljaga ja punalipp käes Tartu kommunistide eesotsas. Rääkides korra tagamisest Tallinnas, tuletaksin meelde, et Ansipi Moskva ülemused saatsid Tallinna 1991. aastal Pihkva dessantväelased, kellest peaminister Savisaare juhitud valitsusel õnnestus vaid üle noatera verevalamiseta vabaneda. Ei mäleta, et Ansip oleks oma peremehi Kremlis püüdnud korrale kutsuda, küllap lootsid tema sõbrad Eesti komparteis, et Eestis suudetakse ikka kord majja lüüa.

Ansipi minevik Eesti ENSV-s pole küll inimestele mingi saladus. Väga paljud mäletavad tema rolli ühe konkreetse meeleavalduse maha surumises, osalajetele koerte kallale ässitamises ning nende hilisemas tagakiusamises oluliselt erinevalt Ansipi ämmast. Tallinnas massirahutused vallandanud peaminister kahjustas väga oluliselt Eesti huve nii sireriiklikult kui rahvusvaheliselt. Seega küsimuses, kes on Eestis vene asja ajanud, võiksid reformistid küll veidi tagasihoidlikumad olla.

Minu hinnangul näitab vene kaardi välja toomine ja Savisaarega hirmutamine tavaliselt seda, et paremerakondadel on head mõtted otsas.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga huvitav üleskutes ning lähenemine sellise erakonna poolt mis alles hiljuti eelmiste valimiste ajal lausa valimatult laimas oma oponente.
Muide eesti keeles on õige "ei julenud" asemel kirjutada "ei julgenud".

Anonüümne ütles ...

Kui nii lihtsameelselt faktidega manipuleerida siis peaks blogi autor väga tõsiselt uue elukutse valikule mõtlema.
Kogu tiraad kõlab nagu komsomoli komitee juhtivaktivisti suust.
Aga kui avaldatud artikkel teenib kindlat eesmärki siis peapesuks soovitan vahepeal ka teisi šampoone kasutada.
Soovitavalt kõõmavastast.
Pidi hästi mõjuma.

Anonüümne ütles ...

http://publik.delfi.ee/news/inimesed/mait-malmsten-selliseid-asju-tavaliselt-pahatahtlikult-ei-tehta-olgu-voi-savisaar.d?id=35929021&l=fplead

urruaugurokk :)

Anonüümne ütles ...

Unustasin eelmise postituse juures küsida, et MIKS üks rahva poolt valitav poliitik nii kriitiline on ja blogi esilehelt leiab oksendamiseni ainult kriitikat?
Kas see viibki ainult elus edasi?
Erinevate erakondade laim hakkab kaugelt silma. Kahju hakkab kohe :(
Järgmise postitusena sooviks lugeda seda, mida herr Toobal ISIKLIKULT on ära teinud keskmise Eestlase elujärje parandamiseks. Ootan põnevusega lugemist ja vaatan kas keskerakonna poliitik oskab ka nii kirjutada ilma, et teisi maha teeb.
Ei taha sotsiaalsetest töökohtadest midagi kuulda, sest see on minu raha raiskamine.

Anonüümne ütles ...

Toobal tupsununnuke, mis valemiga sul nii palju aega on siin blogis kirjutada ? Sa vahest tööd ka teed mees ? Kui sul midagi jälle uriseda on kellegi kallal siis tule ütle seda avalikult ükstas puha kus kohas, mitte ära aja siin nurgas vaikselt oma meeletut auru välja! Tõsiselt vihale ajab!

Anonüümne ütles ...

Teie vihastaja, aga ei ole kuigi parem "Toobal tupsununnukesest", avaldate teiegi ju enda arvamust, vaid siin nurgakeses. "Plusspunktid" teile ka anonüümseks jäämise eest.
Missugusest urisemisest siin ka juttu on? Inimene tõi välja tõepärased faktid, minul oli tore lugeda, olen noor ja kõike täpselt ei teadnudki.