neljapäev, 24. aprill 2008

Omavalitsused ei pea kinni maksma Ansipi saamatust!


Kutsun omavalitsusi ja omavalitsusliite üles protestima kultuuriministeeriumi kava vastu kärpida pool omavalitsustele lubatud kultuuriinvesteeringutest. Sel aastal on kultuuriministeerium planeerinud ligi 150 miljonit krooni kohaliku omavalitsuse üksustele ja omavalitsusasutustele põhivara soetamiseks, poole võrra kärpides tähendab see, et omavalitsustele eraldatakse rahvamajade, kultuurimajade, kinode, raamatukogude ja muuseumite ehitamiseks ja renoveerimiseks ligi 75 miljonit krooni vähem kui lubatud. See puudutab pea kõiki omavalistuse üle Eesti.
Suure-Jaani valla endise kultuurinõunikuna tean, et minu koduvallal on sel aastal kultuuriministeeriumiga sõlmitud leping ligi 1,7 miljonile kroonile, mille hulgas on nii linna kultuurimaja katuse vahetus, kui ka ühe rahvamaja renoveerimine. Kas kultuuriministeeriumi arvates peaks vald vahetama vaid pool katusest ja renoveerimise poole peal katki jätma?

Omavalitsustel on kultuuriministeeriumiga lepingud sõlmitud ja nüüd 4 kuud hiljem ministeeriumi poolt teatada, et teeme lepingud ümber ja vähendame antavat raha kuni 50% võrra, on väga vastutustundetu ja vale!

Saan aru, et riigieelarve on kriisis, aga teha kärpeid niigi alarahastatud omavalitsuste arvelt, seda ei pea ma õigeks! Seda enam, et lepingud on alla kirjutatud ja lubadused antud! Omavalitsused ei pea kinni maksma peaministri saamatust!

Kommentaare ei ole: