kolmapäev, 15. oktoober 2008

Reformierakond on ikka eriliselt ülbe


Minu mulje Reformierakonnast kui ülbikute pundist iga päevaga aina süveneb. Eile lisas sellele vürtsi Keit Pentuse mõttesähvatus, et kui tänane valitsus koosneks ainult oravapartei ministritest, oleks eelarve juba koos ja et koalitsioonipartnerid segavad teerulliga sõitmist.
Mina siinkohal küll tunnustaksin IRL´i ja sotside ministreid, kes oravapartei diktaati veidikenegi pidurdada püüavad. Viimasel ajal on see neil veel eriti hästi õnnestunud ning oravad on pidanud alla neelama nii mõnegi hapu ja mõru käbi. Eks see Pentusele närvidele käiski ning valitsuspartneritele lajataski.

Kahjuks pean Pentuse entusiasmi jahutama, sest seda ei juhtu küll iial, et Reformierakond ühel päeval selle raskuse ees on, et kõik ministripostid oma inimestega täitma peab. Seda „õnne“ Eesti valija neile kindlasti ei paku ning eks see oleks neile ka ülejõu käiv, sest tegijate pingike ikka suhteliselt lühike.

Koalitsioonipartnerite omavaheline sõim on lühemas või pikemas perspektiivis alati valitsuse lagunemiseni viinud,
tundub, et Pentus seda tahabki. Noor, habras neiu on valitsusvastutusest väsinud ning tahaks mõnda aega opositsioonipinki nühkida. Pole lihtne juhtida fraktsiooni, kuhu kuuluvad Jürgen Ligi ja Kristiina Ojuland ning lisaks käib juhtnööre jagamas seltsimees Ansip.
Reformierakond on oma ülbusega jõudnud sinnamaale, et kadunud on igasugune reaalsustaju ning mõtlema ja tegutsema on hakatud juba lausa kui rahvavaenlased.

Minu pärast ülbitsegu nad omakeskis, kuid rahvaga ülbitsemist mulle ei meeldi! Oravate reitingu kukkumine näitab, et ka teistele ei meeldi!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pentus on ikka hea beibe küll:D

Olev ütles ...

K-erakond on veel rohkem reaalsustaju kaotanud, meenutus 1,5 aasta tagastest RK valimiste lubadustest.