neljapäev, 3. veebruar 2011

Märtsivalimised on Ansipile umbusaldushääletus

Riputan oma blogisse üles Päevalehele saadetud kommentaari seoses küsitlusega järgmise peaministri teemadel. http://www.epl.ee/

See ei ole mingi uudis, et Andrus Ansipi ja Reformierakonna toetus on suur ning kui opositsioonierakondade valijad mingil põhjusel jäävad nendel valimistel passiivseks, siis muidugi on tõenäoline, et peaministri ametis jätkab Andrus Ansip ja võimul praegune valitsusliit.

Reformierakonna ja IRL-i jätkamise korral veel neli aastat peavad aga inimesed arvestama sellega, et hinnad jätkuvalt tõusevad, tööpuudus püsib veel pikka aega kõrge, inimeste sissetulekud jäävad kauaks sama madalale tasemele kui seni ning väljaränne Eestist saab vaid hoogu juurde.

Paremerakonnad Reformierakond ja IRL on omalt poolt teinud kõik, et inimestele tunduks, nagu poleks praegusele valitsusele mingit alternatiivi.

Keskerakonna sisulistele ettepanekutele, kuidas vähendada tööpuudust, kujundada õiglasemaks Eesti maksusüsteem, peatada inimeste väljaränne Eestist või võidelda tõhusalt vaesusega, pole pööratud tähelepanu ja sisulistel teemadel diskussioone on välditud.

Samal ajal on valitsuserakondadele lähedaste meediaväljaannete kaudu ning uurimisorganeid poliitkampaaniasse tõmmates püütud kõigiti kahjustada opositsiooni mainet.

Võrreldes meediapildiga, mis üheselt vaid valitsuserakondade seisukohti toetab, on tulemus isegi väga hea – ligi pool Eesti rahvast siiski usub, et teisiti on võimalik ja toetab opositsiooni kandidaate.

Ansipi jätkamise otsustab valija ning Keskerakonna hinnangul on siiski võimalik, et valimistest kujuneb Ansipile pigem umbusaldushääletus. Ka 2009. aastal näitasid ajalehtedes avaldatud uuringud Reformierakonna ja IRL-i toetust tegelikust palju suuremana.

Seega tuleb asja võtta rahulikult ja jätta valik siiski Eesti inimeste teha, mitte püüda neid ette veenda, et valimiste tulemus on juba otsustatud ning 6. märtsil see vaid vormistatakse. Lõpuks maksab vaid valija sõna, mitte avaliku arvamuse uuringud või ajalehetoimetajate arvamus asjade seisust Eesti poliitikas.

1 kommentaar:

Andres ütles ...

Kuule kommunist lase parem heaga Eestist jalga või rahvas lintsib su ära.