neljapäev, 22. mai 2008

Rein Lang peidab oma isiklikku suhet parteiliste sihtasutustega


Seoses justiitsminister Rein Langi süüdistustega Keskerakonna ja Jüri Vilmsi sihtasutuse vastu tunnistan, et mulle jääb selline rünnak arusaamatuks. „Jüri Vilmsi SA ei ole mingi Keskerakonna „sidusorganisatsioon” vaid iseseisev sihtasutus. See, et selle asutajad on Keskerakonna liikmed, ei muuda asja. Vastasel juhul võiks öelda, et ka Tallinna sadam on Reformierakonna sidusorganisatsioon, sest selle nõukogus tegutsevad mõjukad reformierakondlased. Sama võiks öelda ka kullaäri Tavid ja paljude teiste sihtasutuste või aktsiaseltside kohta, kus tegutsevad reformikad.”
Tunnen aga muret selle pärast, et Rein Lang varjab oma isiklikku suhet sihtasutustega, millel võib olla parteiline tagamaa. Ta juhib tähelepanu MTÜ-le Kodanikuhariduse Sihtasutus, mille nõukogu liikmeteks ja tegevjuhtideks on eranditult reformierakondlased Remo Tiigirand, Kalle Palling, Taavi Rõivas, Paul – Eerik Rummo ja Allan Allmere.
Kodanikuhariduse Sihtasutus sai aastatel 2005-2006 varjatud annetusi 2,5 miljoni krooni eest. Kodanikuhariduse Sihtasutuse üks projekte on Liberalismi Akadeemia, mille eesmärk on tema enda sõnul „edendada liberaalset maailmavaadet, et seista vastu sotsialistlike meeleolude tõusule ühiskonnas“. Nõnda seisab Kodanikuhariduse Sihtasutuse „Liberalismi Akadeemia kodulehel.
Esitades hoogsaid süüdistusi 22. mai Äripäevas Keskerakonna rahastamise kohta, ei maini justiitsminister Rein Lang kordagi iseenda kuulumist Liberalismi Akadeemia nõukogu koosseisu.
Tunnistan, et minu arvates on see sihtasutus küll seotud reformierakonnaga. Selle kaudu on kinni makstud ajalehe „Paremad Uudised” tegemist ning tehtud ka muid silmatorkavalt poliitilisi kulutusi.
Kuna Eesti meedia tunneb huvi ainult Jüri Vilmsi sihtasutuse vastu, siis soovitan tegelda ka MTÜ-ga Jaan Tõnissoni Instituut ning MTÜ-ga Johannes Mihkelsoni Keskus, millel mõlemal on täheldatav selge parteiline taust.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Lang on üleüldse enda petuskeemidega liiga kuulus et selles suhtes sõna võtta!