esmaspäev, 26. mai 2008

Uus portaal lööb Rahvarinde mälestuse särama


Alates tänasest on kõigile huvilistele avatud uus Rahvarinde teemaline portaal aadressil www.rahvarinne.ee
Portaali on koondatud Rahvarindega seotud sündmused. Kodulehekülje külastajale pakutakse ajalehtedes ilmunud Rahvarinde teemalisi artikleid, pilte, dokumente, sümboolikat ja videomaterjale. Samuti on kodulehel kajastatud Rahvarinde 20. juubeliga seotud üritused ja tegemised.
Kodulehekülg on mõeldud kõigile – neile, kes olid tol ajal asja sees, kuid ka noortele, kellele veebileht heaks õppematerjaliks võiks olla. Samuti leian, et loodud kodulehekülg on abivahendiks kooliõpetajatele, ajaloohuvilistele, poliitikutele ja miks mitte ka ajakirjanikele.

Erakogudest andsid portaali loomiseks materjale mitmed 20 aastat tagasi ja ka tänapäeval Eesti ühiskonnas aktiivselt tegevad inimesed nagu kirjandusteadlane Mati Hint, ärimees Rein Kilk, Tallinna linnapea Edgar Savisaar jt.
Suur tänu kõigile, kes andsid oma panuse lehekülje valmimisel. Eriline tänu kuulub professor Rein Ruutsoole sisuka ja põhjaliku töö eest Rahvarinde kronoloogia koostamisel.
Samuti kutsume kõiki inimesi portaalis jagama oma mälestusi murrangulistest sündmustest 20 aastat tagasi. Rahvarinde meenutuste kodulehekülg ei ole valmis vaid see täieneb pidevalt koostöös selle külastajatega“.
Portaali tellija on Keskerakond ja tehniline teostaja Pointhree OÜ.

Kommentaare ei ole: