kolmapäev, 17. september 2008

Ansip andis oma viimase infotunni?


Mulle tundub, et tänane Riigikogu infotund oli Andrus Ansipile peaministrina viimane. „Suurest lugupidamisest“ peaministri vastu käisin tänast infotundi kuulamas.
Ansip oli selgelt enesest väljas ja löödud. Saan temast täiesti aru. Ka mina oleksin õnnetu, kui oma erakonnakaaslased mind maha tahaksid võtta. Just seesugune plaan ongi nii erakonna fraktsioonil kui ka juhatusel. Vastu on ainult erakonna esimees ehk Andrus ise.
Olen arvamusel, et tänane koalitsioon jätkab, kuid seda ilma Ansipita.
Uue peaministri nimesid on läbi käinud mitmeid. Üks variantidest, et kutsutakse eurovolinik Siim Kallas erakonda ja valitsust päästma. Teine variant, et välisminister Urmas Paet hakkab jõulurahu peaministriks. Tänane Postimees räägib majandusminister Juhan Partsist kui võimalikust peaministrist. Variant on veel ka valitsusest kõrvale jäetud Mart Laar.
Pakun ka mõne uue nime. Küll vähetõenäolised, kuid maha ei tohiks matta mõtteid rahandusminister Ivari Padarist ja kullaärimees Meelis Atonenist kui peaministrist. Tänase koalitsiooni jätkamise juures suurt teisi polegi.
Tähelepanuta on jäänud, et peaministri lahkudes astub tagasi kogu valitsuskabinet, kõik ministrid. Suurim hirm nii Isamaal kui Reformil on Ansipi tagasi astudes see, et siis tuleb kõnelusi otsast alata, mis on tänases situatsioonis ülimalt keeruline ja viib mõtted uute koalitsioonide loomisele.
Aga Ansipiga ka enam mitte kuidagi jätkata ei saa. Reformierakond on iseenda kahvlis.

Kommentaare ei ole: