esmaspäev, 8. september 2008

Reformierakond ajab käe eakate rahakotti!


Olen hämmingus Reformierakonna poolt juhitava sotsiaalministeeriumi kavast muuta pensionide kojukanne tasuliseks.

See on lausa pensionäride mõnitamine ja on enam kui imelik, et seda teeb sotsiaalminister Maret Maripuu oma kätega. Saan aru, et valitsus on hädas ja võimetu kokku saama järgmise aasta riigieelarvet, kuid käe ajamine eakate rahakotti on lubamatu! Miks sunnitakse pensionäril panema oma raha panka, kui ta seda ei soovi? Tasu võtmine pensioni kojukande eest on sisuliselt pensioni vähendamine.

Kui Keskerakond oli valitsuses ja Jaak Aab juhtis sotsiaalministeeriumi viidi Eestis läbi suurim pensionitõus läbi aegade. See oli eakatele elulise tähtsusega ja väga vajalik, arvestades ka tänast rasket olukorda majanduses, kus hinnad kerkivad silmnähtavalt. Tänane valitsus on valinud aga teistsuguse tee, sulgedes postkontoreid, bussi- ja raudteeliine, mis muudab elu maal praktiliselt võimatuks.

Heaks eeskujuks võib siinkohal tuua Keskerakonna poolt juhitava Tallinna linna, kus vastupidiselt riigile tuleb linn eakatele raskes majanduslikus olukorras appi, makstes hinnatõusude kompenseerimiseks toetust.

1 kommentaar:

Virgo Kruve ütles ...

Pigem ajab käe kõigi elanike taskusse läbi tõusnud aktsiiside. Koolilõuna kadu või pensioni kättesaamise muutus on väike köömes võrreldes igast valdkonnast vastu paistvate kärbetega. Tore muidugi, et selle kogutud raha matmise koha märgistamiseks pannakse klaasist rist Tallinnas Harju mäe nõlvale (see oli iroonia).