neljapäev, 11. september 2008

Ansip kardab rahvast!


Minu arvates peaks iga avaliku elu tegelane, eriti peaminister, olema õnnelik, et talle üldse kirjutada tahetakse. Eestis on niigi palju poliitikuid kellest midagi ei teata ning seetõttu ka neile kirju saata ei osata. Peaminister võiks siinkohal olla eeskujuks, mitte nuriseda.

Eriti väärib tähelepanu asjaolu, kui kiiresti reageerisid meediaväljaanded oravate büroo uudisele. Lõuna ajal käis revolutsionäärist reforminoor Silver Meikar kesknoorte käest aktsiisi tõusu vastaseid postkaarte küsimas ja vahetult pärast seda pasundas sellest juba kuus online meediakanalit, raadiost rääkimata. Enne tööpäeva lõppu jõudis uudisele reageerida juba ka andmekaitseinspektsioon. On kahetsusväärne, kuidas kasutatakse kogu riigiaparaati ühe partei huvides.

Ma mõistan, miks noored otsustasid saata postkaardid Andrus Ansipi kodusele aadressile. Noorte arvates on peaminister Ansip väga eluvõõraks jäänud. Tõenäoliselt ostab kütust tema autojuht ja Ansipil pole õrna aimugi, kuidas kütuse hind on tõusnud. Võib arvata, et ka Ansipi töökohta Stenbocki majja saabunud inimeste kirjad ei jõua sekretäri lauast kaugemale ja peaminister ei pruugi üldse teada, kui suurt muret põhjustavad tõusvad hinnad Eesti Vabariigi kodanikele. Ma arvan, et noortekogu käitus õigesti, kui saatis postkaardid just nimelt Ansipi kodusele aadressile. See on noorte katse avada peaministri silmi.

Ka meie kaalume avalduse esitamist andmekaitseinspektsiooni. Reformierakond on aastate jooksul korduvalt kasutanud Savisaarte isiklikke aadresse erinevatel kampaaniamaterjalidel ja seda tuhandetes eksemplarides levitanud. Eriti märkimisväärne on siinkohal Postimehe kontserni kuuluva Kanal 2 käitumine, kui viimane filmis Savisaare kodus toimuvat pereüritust salaja läbi akna.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aga mis Sinu kodune aadress on? Tahan justnimelt Sulle kirjutada. Söö oma sõnu, kui ei ütle!