neljapäev, 18. detsember 2008

Hea mees, kes lubabki!?


Tänases Maalehes ilmunud intervjuus avaldas Riigikogu esimees Ene Ergma arvamust, et erakonnad peaksid unustama oma valimislubadused. Selle avaldusega sai veelkord tõestatud, et praegust valitsust ei saa usaldada, kuna nende lubadused kehtivad ainult valimiskampaania lõpuni ja valijatele valetamine on osa nende poliitilisest kultuurist.

Minu hinnangul on selline suhtumine äärmiselt vale, kuna inimesed lähtuvad valimistel ju ennekõike parteide lubadustest ning ootavad õigustatult, et valitsusse pääsemise korral erakonnad ka neid täitma asuvad. Ene Ergma peaks endale aru andma, et poliitiku kohustus on olla enda ja rahva suhtes aus ning seda ka peale valimisi.

Kõik erakonnad peaksid siiski pikemast perspektiivist lähtuma ning ainult selliseid lubadusi välja käima, mille realiseerimisse nad ise usuvad. Vastasel korral on ju tegemist rahvale näkku valetamise ning niisama bluffimisega.

Keskerakond on alati pidanud lugu oma valijatest, mida tõestab ka asjaolu, et Tallinnas ning mujal omavalitsustes võimul olles oleme kõik oma valimislubadused täitnud.

Mul on siiralt kahju, et Toompeal võimul olevad Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning sotsid peavad valijate petmist normiks.

Kommentaare ei ole: