laupäev, 27. detsember 2008

Rahvas on Ansipi valitsusest tüdinenud

Kuidas kommenteerin detsembri lõpus avalikustatud erakondade populaarsustabelit.

Valija ei ole rumal. Inimesed oskavad vägagi hästi eristada olulist, mitteolulisest. Täna on paljude inimeste jaoks oluline küsimus toimetulemine – töökoha säilimine, pangalaenude ja liisingute tagasimaksmine, majapidamisega seotud kulutused, toidukaupade hinnad jne. Ansipi valitsust need mured ei huvita. Ainus poliitiline jõud, kellele need korda lähevad ja kes ka lahendusi suudab pakkuda on Keskerakond. Seda näitab ka see arvamusuuring, 35% valijatest toetab Keskerakonda.

EMORi uuringu tulemused näitavad selgelt, et Eesti inimesed on Ansipi valitsust enam kui tüdinenud ja näevad ainsa alternatiivina Keskerakonda. Neist tulemustest võib välja lugeda Ansipi valitsuse umbusaldamist rahva poolt.

23. detsembril avalikustatud Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori uuringu järgi toetas detsembris Keskerakonda 35% elanikest ehk 8% rohkem kui novembris. Valitsust juhtival parteil Reformierakonnal on toetajaid 6% vähem kui Keskerakonnal.

Kui tavapäraselt on Keskerakonnal kõrge toetus mitte-eestlastest vastajate seas, kasvas detsembris toetus Keskerakonnale just eestlaste seas. Eestlastest toetas Keskerakonda 22%. Kõigi teiste erakondade toetus detsembris aga langes.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kus kohas see uuring läbi viidi kui see saladus pole?