kolmapäev, 4. veebruar 2009

Allikmaa tuleb välja vahetada

Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse poliitiline kallutatus süveneb lausa iga päevaga ning nüüd on jõutud ilmselt nii kaugele, et kõigi Keskerakonna pressiteadete avalikustamine on ära keelatud.

Keskerakond saatis täna hommikul välja pressiteate omapoolsete kommentaaridega eile ERR-i poolt avaldatud ning tellitud TNS Emor-i poliitikauuringu kohta. Emori uuringu tulemuste järgi langes Keskerakonna toetus 7% võrra, kuid kaks päeva varem ilmunud Turu-Uuringute AS-i küsitluse järgi langes hoopis Reformierakonna reiting rekordilised 7 protsenti ning Keskerakond oli konkurentsitult populaarseim erakond Eestis.

Eesti Rahvusringhääling küsis Aktuaalses Kaameras küsitlustulemuste kohta kommentaare valitsuserakondadelt, kuid Keskerakonna arvamuse vastu huvi ei tuntud ning nüüd selgus, et ei peeta võimalikuks isegi erakonna poolt saadetud pressiteadet oma uudisteportaalis avaldada.

Küllap leiti Reformierakonna kontoris, et Keskerakonna argumenteeritud seisukohad antud küsimuses ei olnud poliitiliselt sobivad ja anti pikaaegsele oravaparteilasele ERRi juhatuse esimehele Margus Allikmaale käsk Keskerakonna pressiteadet mitte avaldada. Kusjuures pean vajalikuks märkida, et tegemist pole kaugeltki mitte esimese samalaadse juhtumiga.


Hiljuti tuli avalikuks ka Reformierakonna kavandatav plaan rakendada rahvusringhäälingu kanal ETV2 oma valimisvankri ette. Reformierakonna liikmete vahel käib aktiivne mõttevahetus, kuidas rahvusringhäälingut kohalikel valimistel oma huvides ära kasutada.


Pikaaegse reformierakondlase Margus Allikmaa valimine Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimeheks on algusest peale olnud täiesti uskumatu pretsedent. Mitte ükski demokraatlik riik ei anna kontrolli riikliku meedia üle ühele kindlale erakonnale. Laadne valik oli iseloomulik ning täiesti normaalne ühele teisele riigile või täpsemalt riikide liidule, mida õnneks enam ligi kakskümmend aastat ei eksisteeri.

Reformierakonna ja Allikmaa soov taaskehtestada Eestis Vaikiv ajastu pole Keskerakonna jaoks vastuvõetav ning võttes arvesse üha sagenevaid ohumärke, peab Keskerakond õigeks Margus Allikmaa väljavahetamist poliitiliselt sõltumatu isiku vastu.

1 kommentaar:

Andres Laiapea ütles ...

Veidi enam kui pool tundi enne selle postituse ilmumist pani ERR vastava uudise siiski üles.