reede, 6. veebruar 2009

IRL ei toeta haldusreformi

Soovitan Isamaa ja Res Publica Liidul endale selgeks teha, kas ollakse haldusreformi läbiviimise poolt või vastu ning alles siis ühtse seisukohaga välja tulla.

Isamaa ja Res Publica Liit ründas eile ja täna teravalt Keskerakonna Suur-Tallinna rajamise plaani, mis näeb ette linnaosade kaotamist ning läbirääkimiste alustamist naabervaldadega ühinemiseks. Samas on seni olnud IRL pidevalt kõige suurem haldusreformi toetaja ning propageerija.

Veidi üle aasta regionaalministrina tegutsenud Siim-Valmar Kiisleri juhtimisel püüdis Isamaa ja Res Publica Liit terve eelmise aasta Eesti elanikke haldusreformi vajalikkuses veenda ning Kiisler süüdistas teisi parteisid haldusreformi pidurdamises. Nüüd, kus Tallinna linn on Keskerakonna juhtimisel astumas esimesi tõsiseid samme Tallinna ja lähivaldade vabatahtliku liitumise suunas, reageerib IRL täiesti vastupidiselt.

Kiisleri poolt eelmisel aastal välja pakutud radikaalne haldusreformi kava nägi ette kohalike omavalitsuste sundliitmist. Keskerakond aga on alati toetanud valdade ja linnade vabatahtlikku ühinemist.


Isamaa ja Res Publica Liidu Toompea poliitikud ning linnavolinikud võiks kõigepealt omavahel ära otsustada, kas nende erakond toetab haldusreformi või mitte ja alles siis meedias sel teemal sõna võtma asuda. Praeguses olukorras jääb täiesti arusaamatuks, kas erakond on mõne kuu jooksul kardinaalselt oma seisukohta haldusreformi teemal muutnud või ei soovitud algusest peale sõnadest tegudeni jõuda.

Kommentaare ei ole: