neljapäev, 5. veebruar 2009

Pentus peaministriks – tule taevas appi!

Soovitan Keit Pentusel vältida sõnavõtmist teemadel, mida ta ei valda, kuna vastasel juhul teeb Pentus ennast lihtsalt avalikkuse ja parteikaaslaste ees lolliks.

Eilsetes Delfi uudistes püüdis Keit Pentus meeleheitlikult veenda inimesi, et Keskerakonna juhi Edgar Savisaare soovitus loobuda eelarvekärbetest ja võtta laenu jätaks õpetajad ja politseinikud palgata ning Eesti eurota.

Keit Pentuse kommentaarid Edgar Savisaare poolt valitsusele antud soovitustele ei kannata kriitikat. Savisaar on Tallinna eduka majandamisega must-valgelt tõestanud, et Keskerakonna majanduspoliitilised otsused on osutunud ainuõigeteks ning Tallinna linn suudab tänu tugevale linnapeale ka majanduskriisi tingimustes toime tulla.


Eraldi märgiks väljatoomist Pentuse naeruväärne jutt õpetajate palgata jäämise osas. Erinevalt riigist, mis soovib haridustöötajate palku suurel määral alandada, keskerakondlik linnavõim hoopiski tõstab tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist õpetajate palku 8% võrra.

Reformierakonna saamatut ja inimvaenulikku tegevust näeme me kõikjal – riik on viidud pankroti äärele ning rahvast hirmutatakse niigi raskel ajal regulaarselt devalveerimisohu ja IMF-iga. Usun, et suurem osa Eesti elanikke on väga hästi aru saanud, et Keskerakonna juhtimisel Eesti praegu sellises olukorras ei oleks ning Pentuse püüd Savisaare argumenteeritud seisukohti diskrediteerida, ei kanna vilja.

On selge, et Pentus on Ansipi peale solvunud, et teda kui Reformierakonna Riigikogu fraktsiooni esimeest ei kutsutud valitsuse poolt kavandatavaid eelarvekärpeid arutama. Kuna Pentus on majandusküsimustes veelgi ebakompetentsem kui peaminister Andrus Ansip, siis võime olla kindlad, et Eesti riik ei kaotanud sellest midagi – pigem võitis.

Ma ei taha kohe mõeldagi, mis meie riigist saaks, kui täituks Pentuse kinnisidee saada Ansipi asemel peaministriks.


Pilt on aadressilt: http://www.postimees.ee/?id=76819

1 kommentaar:

Olev ütles ...

Rahvas mõistab populismi. 7,7 miljardi kroonise eelarvega linnaviletsus võttis mullu 0,5 miljardit krooni laenu. Riigi tasandil sama kui riik võtnuks laenu 5,88 miljardit. Aga riigil olid reservid? Kus on Tallinna reservid? Kas 2,5 miljardised võlakohustused (Savisaare tankist) Mati Tusovi, Sõõrumaa jt koolimaja remontijate ees?