teisipäev, 27. jaanuar 2009

Ansip ja Maripuu on paras paar


Ansipi poolt 2008. aasta lõpus väljakäidud lubadus, et uuel aastal hinnad enam ei tõuse, osutus järjekordseks valeks ning karm tegelikkus näitab, et hinnad jätkavad erinevalt palkadest kiires tempos kasvamist.

Täna tõstsid kõik suuremad kütusemüüjad bensiinihinda ja tegemist on juba teise hinnatõusuga käesoleva kuu jooksul. Eelmine kord tõsteti kütusehindu 6. jaanuaril, ehk alles kolm nädalat tagasi.

Ansipi küüniline jutt hinnatõusude peatumisest ei kannata paraku mingit kriitikat ja iga päevaga saab üha selgemaks, et mitte ühtegi peaministri väljaöeldud sõna ei saa ega tohi uskuda. Veelkordselt sai tõestatud fakt, et Maret Maripuu hea valetamisoskus on tema poliitiliselt eeskujult – Andrus Ansipilt – õpitud.

Muidugi pole tegemist sugugi esimese ega viimase Ansipi valega. Enne eelmisi Riigikogu valimisi lubas Reformierakond tõsta pensionid lausa kahekordseks ja suurendada mitmeid lastetoetusi, kuid nüüd plaanitakse hoopis pensione vähendada ja lastetoetused sootuks ära kaotada.

Maripuu lubas küll tänu opositsioonisurvele 23. veebruaril tagasi astuda, kuid Ansipist Eesti riik kardetavasti nii lihtsalt ei pääse. Seda enam, et rahvale valetamine on olnud juba aastaid Reformierakonna poliitika lahutamatu osa ning imestamiseks pole tegelikult põhjust.

Kommentaare ei ole: