esmaspäev, 12. jaanuar 2009

Eesti vajab vahetust!

Tänases valitsuskoalitsioonis annab selgelt tooni parempoolne poliitika, mida esindavad IRL ja Reformierakond. Nende "mitte-sekkumise" poliitika on meid viinud Eesti Vabariigi ajaloo kõige raskema majanduskriisini. Terve 2008 aasta ootas Eesti rahvas koos ettevõtjate, ajakirjanduse ning ka välisekspertidega, et valitsus astuks samme olukorra parandamiseks. Nüüd on aastanumber vahetunud ja kahjuks peame ühiselt tõdema - asjatult ootasime.

Täna algas Keskerakonna üle-eestiline kampaania, milles juhitakse tähelepanu Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna täielikult läbikukkunud majanduspoliitikale, mis on viinud Eesti enneolematu majanduslanguseni. Kampaania sõnum on, et kriisist väljumiseks tuleb kõigepealt muuta mõtteviisi. Teadlikult pole ühelgi plakatil mainitud kolmandat koalitsioonipartnerit - SDE-d, kuna antud valitsuses ajavad sotsid samuti Reformierakonna poliitikat ning sotsiaaldemokraatiast on asi väga kaugel.

Meie kampaaniale juba teravalt reageerinud Reformierakonda häirib ilmselt, et Keskerakond esimese erakonnana Eestis tõe majanduskriisi tagamaade kohta välja ütleb. Enda erakonda meeleheitlikult kaitsta püüdes, seletab Michal mingit arusaamatut juttu rubladest ja talongidest. Keskerakond räägib sellest, mis Eesti inimestele korda läheb - majanduse üldseisust, hindadest ja töökohtadest.

Eestis on viisteist aastat domineerinud parempoolne mõtteviis, et riik ei pea majandusellu sekkuma, asjadel tuleb lasta minna, nagu lähevad. Nüüd on siis reformierakondliku "majanduspoliitika" viljad käes. Eesti majandus on vabalanguses, valitsus vaatab seda osavõtmatult pealt ja loodab vist endiselt, et taevas tuleb õigel ajal appi.

Lisaks välikampaaniale on avatud samateemaline internetilehekülg http://www.protest2009.eu/ , kus on võimalik valitsuse vastu meelt avaldada.

Kommentaare ei ole: