kolmapäev, 21. jaanuar 2009

Korruptsioonikahtlusega Reformi ja IRLi omavalitsejad

Viimasel ajal ei möödu päevagi, mil ei lahvataks mõni uus korruptsiooniskandaal mõnes Reformierakonna või IRL-i poolt juhitavas omavalitsuses.

Juba eelmise aasta novembris tõstatas Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik küsimuse Tartu toonase abilinnapea reformierakondlase Anto Ili pehmelt öeldes konfliktsest rollist. Nimelt kuulub Anto Ilile 12,6 protsenti peamiselt teedega seotud firmast AS TREF, mis on saanud Tartu linnalt kõige rohkem teetöid. Arvestades asjaolu, et Ili töötas vahelduva eduga lausa 13 aastat Tartu abilinnapeana, ei pea olema geenius, et aimata, miks mõni firma linna poolt enam soositud on.

14. jaanuari Kesknädal paljastas terve rea korruptiivseid tehinguid Narva-Jõesuus. Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv linnapea Andres Noormägi maksis iseendale lisatasu, likvideeris ebaseaduslikult opositsiooni, koondas maksumaksja raha laristades endale vastuvõetamatu abilinnapea ning lisaks kõigele sõlmis terve rea korruptiivseid hankelepinguid.

Samal õhtul näitas „Pealtnägija“, kuidas samuti IRL-i kuuluv Häädemeeste vallavanem Urmas Aava kohalike elanike ning Eesti riigi maksumaksjate rahakoti arvelt julmalt miljoneid kroone teenis. Täpsemalt läksid Häädemeeste vallas ligi 130 inimese erateed nende teadmata avalikku kasutusse ning vald hakkas pabereid korrastama ja inimeste nõusolekut küsima alles kaks aastat hiljem, kui asi lõpuks avalikuks tuli. Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Häädemeeste vallavanem Urmas Aava teatas aga Pealtnägijale, et tema siin mingit probleemi ega võltsimist ei näe. Tema väitel lepiti teekasutus omanikega kokku suuliselt kaks aastat tagasi (!!!) ja jõulude eel välja saadetud lepingud on asja igati normaalne tagantjärgi vormistamine.

Täna, 21. jaanuaril selgus, et laadsete korruptiivsete tehingutega on tegelenud ka Reformierakonda kuuluv Vändra vallavanem Peeter Reimann. Juhin tähelepanu, et tegemst on reformierakondlasega, see "pisiasi" jäi tänasel meedial märkamata. Lääne ringkonnaprokuratuurist öeldi ERRi raadiouudistele, et Vändra vallavalitsusega seoses on alustatud kriminaalmenetlust, sest uurimisorganitel on teatatud faktist, nagu oleks vallavalitsus esitanud riigiasutusele valeandmeid. Ilmselt kuuleme lähiajal ka selle loo tulemustest.

Kogu teema juures on kõige hullem see, et ilmselt on tegemist ainult jäämäe veepealse tipuga ning „poliitiliselt korrektne“ Eesti meedia ning kallutatud jõustruktuurid ei ole kas aja- või huvipuudusel jõudnud siiani enamikku Reformi ja IRL´i poolt juhitavatest korruptsioonihõngulistest omavalitsustest luubi alla võtta.

Aga eks neil ole ka erakondade juhtkondades head eeskujud ja õpetajad - Ansip, Lang, Seli, Kranich, Michal, Seeder, Aaviksoo, Palts jne jne

Kommentaare ei ole: