neljapäev, 29. jaanuar 2009

Ka Tamkivi topib oravaid pukki


Reformierakond on juba aastaid järjekindlalt täitnud apoliitilisi ametikohti endale ustavate parteisõduritega ning keskkonnaminister Jaanus Tamkivi on selles küsimuses üks „eesrindlikumaid“ reformierakondlasi.

Eile valiti järgmise nädala algusest tööle hakkava keskkonnaameti juhi kohale staažikas reformierakondlane Andres Onemar. Eesti Päevalehe ajakirjanik Ulvar Käärt kirjutab tänases lehes, et „Järjekordse reformierakondlasest tippjuhi ametisse saamisega leiab taas kinnitust fakt, et keskkonnaminister Jaanus Tamkivi võimualas on lööki just tema erakonnakaaslastel.“ Delfi uudisteportaal lisab, et viiest ministeeriumi poolt paika pannud regioonijuhist kuuluvad koguni kolm Reformierakonda.

Nõustun täielikult Päevalehe esitatud seisukohtadega, kuid pean õigeks lisada, et Jaanus Tamkivi juhitud Keskkonnaministeerium pole paraku erand, vaid pigem järgib Tamkivi ustava parteisõdurina erakonna juhtkonna poolt etteantud liini. Reformierakonna seatud eesmärgiks on kuuldavasti saada enda kontrolli alla nii kõik meedia ringkonnad kui apoliitilised ametkonnad ministeeriumides ja mujal riigiaparaadis.

Näitena võiks välja tuua Eesti Posti nõukogu, mida juhib Reformierakonna tipp-poliitik Meelis Atonen või Riigimetsa Majandamise Keskuse, mille 9-liikmelises nõukogus moodustavad oravad absoluutse enamuse. Sinna kuuluvad sellised tublid parteisõdurid nagu Rita Annus, Helmer Jõgi, Tõnis Kõiv, Ülle Rajasalu ja Ivar Sikk.

Mis puudutab meediat, siis teatavasti pressiti juba poolteist aastat tagasi rahvusringhäälingu juhiks Reformierakonnast võrsunud Margus Allikmaa, kelle juhtimise all toodab ETV aktiivselt poliitiliselt sobivaid uudiseid ning nüüd on avalikuks saanud Reformierakonna kavandatav plaan rakendada ka rahvusringhäälingu kanal ETV2 oma valimisvankri ette.

Kommentaare ei ole: