teisipäev, 4. märts 2008

Kivimägi sihib Pärnu linnapeaks


Pärnu maavanema Toomas Kivimägi varjamatu soov on saada järgmiseks suvepealinna meeriks. Viimastel kuudel linnapea Mart Viisitamme poole kriitikaodasid lennutanud Kivimägi on kõigeks valmis, et võtta keskerakondlaselt linnavõim üle.

Probleem on eelkõige selles, et Kivimägi ei suuda valida ja otsustada, millise erakonna kandidaadiks hakata. Talle sobiks iga partei, aga nagu needus, ükski ei tee pakkumist! Ripsutab küll tiiba nii Reformi kui ka IRL-iga, pugedes ühele ja teisele, aga unelmate ettepanekut ei tule kuskilt.

Reformierakond venitas ja kahtles juba Kivimägi maavanemaks nimetamisel – ju ei peetud meest sobivaks ega piisavalt omaks. Kivimägit ei kannataks välja ka justiitsminister Lang, kes möödunud aasta aprillis ennast näost siniseks vihastas, kui Kivimägi julges sõna võtta Langi maavanemate-kaotamise-plaani vastu.

Samuti on Kivimägi täiesti vastuvõetamatu Reformierakonna aseesimehele Meelis Atonenile, kes 2003. aastal pärast Kivimägi tollase ametiaja lõppu kuulutas: "Mina ütlen, et Toomas Kivimägi ei saaks maavanemaks isegi siis, kui ta astub Reformierakonda; ta ei leia meie erakonnas toetust."
IRL sobiks Kivimägile seepärast, et ollakse ju Pärnus opositsioonis ja vastasjõu kandidaat on alati popp olla. Juba 2003. aastal kaalus Kivimägi Res Publicaga liitumist - kes oskab nüüd öelda, kas ehk avaldus parteikontori sahtlis juba ootabki? Miks seda siis käiku ei lasta? Kivimägil on suur iha olla võitjatega ja alati populaarne, kuid, kes oskab öelda, kas Isamaa ja Res Publica Liit on 2009. aasta oktoobris veel tegija. Aga väga pikalt oodata ka ei saa!

Nii ongi vaene mees hädas, hõigates ühele ja teisele poole. Kõik kuulevad, aga kuulda ei võta veel ükski.

Kommentaare ei ole: