pühapäev, 9. märts 2008

Murelik minister Palo


Naistepäeval kurtis rahvastikuminister Urve Palo, et tahaks oma valdkonnas palju ära teha, aga näe Ansipi ja reformikate piibel (tänase valitsuse koalitsioonileping) ei luba.

Siinkohal ma jagan Palo muret ja on hea meel, et ta avalikult ütleb, millised on tegelikult suhted tänases koalitsioonis. Tsiteerin Palot: "Sa võid teha ükskõik kui mõistliku ettepaneku, kuid teised parteid esitavad viivitamatult vastuväite: ei, me leppisime kokku ja seepärast isegi ei puuduta seda teemat." Vaadates üle koalitsioonilepingut, siis tõesti on seal ju pea ainult oravate mõtted ja ideed, olgu nad siis nii arukad või mitte. Seega ei hakkagi tänane valitsus ju mitte kunagi ei IRL´i ning peamiselt Sotside ettepanekuid ja ideid teostama, sest koalitsioonilepingus neid väga napilt ja nagu taaskord selgus, siis ühtegi head mõtet kuulda ka ei võeta. Kaua te seda diktaati kannatate?

Veidi imestamapanev ja kummaline on vaid see, kus Palo ütleb: "Ma ju isegi ei teadnud, et koalitsioonilepingus on öeldud: see valitsus ei tee kodakondsuse seaduses muudatusi". Kas siis ministrikandidaadid ei olnudki asja juures, kui koalitsioonierakonnad lepingut üle vaatasid ja kinnitasid!? Kui ei, siis vähemalt oleks võinud enne ametivande andmist nimetatud lepinguga tutvuda. Kuid ei saa ka pahaks panna, Palo tuli ju otse eraärist ning poliitilist kogemust vähe. Kuid noor ja arukas inimene on õppimisvõimeline ning, kust see kogemus mujalt tulebki, kui praktiseerides.

Veel lisan, et mulle isiklikult meeldib tema mõte, kuidas kodakondsusseadust muuta. Tsiteerin Delfit: "Palo sõnul muudaks tema kodakondsuse seadust nii, et lastel oleks sündides võimalik saada kodakondsus automaatselt ning nende vanemad võiksid seda õigust kasutada või soovi korral sellest keelduda. Koalitsioonileping aga ei luba seadust muuta."

Tahaks loota, et Urve Palo ei ole järgmine minister, kes tegelike probleemide mätsimiseks koalitsioonis, väljavahetamisele läheb. Mitu ministrit peab ennast Ansipile ohverdama ja kes on järgmine?

Kommentaare ei ole: