reede, 7. märts 2008

Noororavate Viinakonverents


Tänases SL Õhtulehes kirjutab Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni pressinõunik Karin Kalda käesoleva nädala alguses laineid löönud noorte oravate viinakonverentsist.

See, mis tuuakse toimunud läbu vabanduseks on niivõrd absurdne, et pean vajalikuks selle siin täismahus avaldamist.


SL Õhtuleht 7. märts 2008 Karin Kalda, Reformierakond

"Konverentsil jõid täisealised oravad"
Ajakirjanduses ilmunud asjaolusid üle kontrollides ilmnes, et alkoholitarbijateks olid täiskasvanud.
Mis pole iseenesest ei keelatud ega ka sotsiaalselt taunitav. Ekstreemsusi seal igatahes polnud. Lisaks ei näe me seost isikliku käitumise ja erakonna poliitika vahel. Kordan igaks juhuks üle: tegemist on debateeritava teemaga ja Reformierakond on alati toetanud kõiki tõhusaid meetmeid alkoholismi kui haiguse ning joomarluse kui rahvakultuuri elemendi piiramiseks.

TULE TAEVAS APPI!!

Asjaolusid üle kontrollides ilmnes, et kohe kindlasti ei olnud konverentsist osavõtjad kõik täiskasvanud, seega joodi ikkagi alaealiste juuresolekul ja nägemisel. Kui see ka pole sotsiaalselt taunitav, siis mis veel peaks tänases alkovõitluses taunitav olema. Loodan südamest, et see pole Reformierakonna ametlik seisukoht, kuigi kui seda kajastab fraktsiooni pressinõunik, siis kangesti avaliku seisukoha moodi ta on!

Kahe päeva jooksul teatavad juba mitmed Reformi tegelased, et nad pole poliitikud, eile erakonna asesimees Atonen ja täna Keila noororavad, sest mida muud tähendab lause - me ei näe seost isikliku käitumise ja erakonna poliitika vahel.

Kalda märgib ka veel oma lühiloos, et Reformikad on alati toetanud kõiki tõhusaid meetoteid alkoholismiga võitlemisel. Siiani pole nad toetanud ei Keskerakonna ega Isamaa ja Res Publica Liidu ettepanekuid selles võitluses. Võibolla siis ongi reformipartei idee selles, et nende noortekogu joob ära kõik viina, mis toodetakse ja sisse tuuakse, et siis teised sellest osa ei saaks!?

Oma looga ei propageeri ma täiskarskuslust, kuigi see oleks hea vaid tahan öelda, et joomisel ja joomisel on vahe. On olemas pea kõikide alkoholide joomise kultuurid - veini-, õlle- ja viinakultuur jne, kuid see, mis toimus noorte oravate üritusel oli sõnaselge läbu.

1 kommentaar:

Funestus ütles ...

Väike tähelepanek: ka Intellektika messil väitsid noororavad, et nemad pole poliitikaga seotud, nad panevad lihtsalt pidu.